Ferie i Barcelona

I sidste uge skulle Jan og jeg på forlænget weekend/sommerferie i Barcelona.

Vi skulle rejse med KLM om onsdagen (12/9), men der var først afgang fra Billund kl. 18.35, så vi tog det stille og roligt derhjemme hele dagen og fik pakket de sidste ting i kufferten.

Vi ankom til Hotel Barcelona Princess omkring midnat og efter at have fået checket ind, skyndte vi os ned i hotelbaren og fik lidt at spise og drikke inden vi gik tilbage på værelset og sov som sten indtil næste morgen.

Hotellet var virkelig skønt. Vores værelse var på 21. etage og der var havusigt (som vi havde bestilt). Uheldigvis virkede internettet ikke på værelset og hotellet endte med at opgive at lave det, så efter 2 dage fik vi et nyt værelse (der var endnu bedre end det første). Der var morgenmad inkluderet i vores ophold og her var der heller ingen smalle steder. En kæmpe buffet hver morgen med alt hvad man kunne forestille sig.
Torsdag og fredag var sat af til sightseeing i hele byen. Hjemmefra havde vi fundet ud af at den bedste måde at gøre det på, var at købe busbilletter til Barcelona Bus Turístic og så køre rundt med dem. Det er dobbeltdækker busser som kører rundt på tre forskellige ruter og så har man mulighed for at blive guidet gennem høretelefonerne i bussen. Man kan også hoppe af og på som man lyster ved de forskellige stop. Det vil jeg varmt anbefale, hvis andre skal derned.

Torsdag tog vi med grøn og rød rute og fik set blandt andet Ramblaen, Placa Catalunya, havnen, Columbus Monumentet m.m.
Om aftenen spiste vi på Hard Rock Café som ligger lige ved Placa Catalunya. Det er en tradition vi har, at hvis vi besøger en by hvor der ligger en Hard Rock Café, så skal vi ind og spise og have en T-shirt. Som altid var det skøn mad, vanvittig gode drinks og rigtig god stemning hele aftenen. Det er dog noget underligt at vænne sig til som dansker, at en større grupper af mennesker dukker op kl. 22.30 for at spise aftensmad, men det er ganske normalt i Barcelona og det så vi mange der gjorde.

  

Fredag var vi med blå og rød rute og her fik vi blandt andet set Sagrada Familia (den ufuldendte kirke designet af Gaudi) samt Den Olympiske By og de store anlæg dér. Aftensmaden indtog vi på en Tapas restaurant i nærheden, men det var mildest talt ringe, så vi endte med at hygge i én af hotelbarerne hele aftenen.

Lørdag var shopping-dag. Hotellet er nabo til Diagonal del Mar indkøbscenteret, så vi smuttede der over og fik shoppet lidt. Jeg fik et par sko og en skøn bluse og Jan fik 2 træningsbluser. Priserne i tøj/sko butikkerne er lidt lavere end herhjemme. I Alcampo (som er ligesom det gamle A-Z vi engang havde herhjemme) var priserne på dagligvarer meget lavere end herhjemme.
Om aftenen tog vi på Let’s Wok – en sushi restaurant der lå i gåafstand fra hotellet. Der var en stor buffet med salat, skaldyr, fisk, kød, lune retter og sushi. Sushien var dog ikke ret god, men resten var ganske udemærket. Jeg fik prøvet blæksprutte ben, stegt på pande… det smager af skaldyr, havvand, tang og er lidt gummiagtigt. Jeg ville også gerne have smagt på en hel blæksprutte (med alle ben og hovede og det hele), men modet svigtede mig, for de så godt nok uhyggelige ud 🙂

  

Søndag slappede vi af hele dagen. Vi var på stranden og fik gået nogle ture i den nærliggende park.
Om mandagen pakkede vi alle vores ting sammen og efter endnu en god morgenmad på hotellet , fik vi fat på en taxi og kørte til lufthavnen og tog hjem til Danmark igen.

Vi havde en dejlig ferie og mon ikke vi skal tilbage til Barcelona igen en anden gang…?

 

1 comment to Ferie i Barcelona

  • Anni

    Hvor lyder det dejligt. Jeg vil selv meget gerne til Barcelona, men har ikke været der før. Så leder efter inspiration. Faldt også over siden barcelona.dk som er virkelig god, hvis man gerne vil have guides og en masse tips og idéer til oplevelser.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>