Sommer og myggestik

Så er sommeren over os – i hvert i de næste par dage. Det betyder at myggene kommer frem og at jeg bliver stukket.

Myggestik i fuld gang

Så længe jeg kan huske har jeg altid fået mange myggestik hver sommer. De æder mig hvert år.
Mange af stikkene bliver også kæmpestore og det varer længere tid for mig end for andre, før de forsvinder igen.

Derfor gør jeg mig hvert år klar til mygge-sæsonen ved at smutte en tur på apoteket. Mine fortrukne midler mod myggestik vil jeg beskrive her:

Mildin tabletter
Kort tid efter jeg har fået et/flere myggestik kan jeg mærke om det bliver et almindeligt stik eller et af de store. Hvis jeg får mange myggestik på samme tid eller jeg kan mærke at det er et af de store, så tager jeg Mildin tabletter. Det er et almindeligt allergimiddel mod symptomer ved allergiske lidelser så som nældefaber og høfeber og kan købes i håndkøb på apoteket. Efter et par timer plejer jeg at kunne se/mærke at myggestikkene er svundet ind til små almindelige stik (der ikke klør så meget).

Mepyramin creme 2%

Men Mildin stopper ikke alt kløen fra myggestikkene. Til at stoppe kløen bruger jeg Mepyramin creme 2%, som også købes på apoteket i håndkøb. Det er en hvid creme som smøres i et tyndt lag på myggestikket. Med det samme (2-3 sek) holder stikket op med at klø. Det er simplethen et fantastik middel mod myggestik!

Myggearter

3 comments to Sommer og myggestik

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>