United 93

United 93

United 93 er en af de bedste film jeg har set i lang tid. Fra start til slut sad jeg ret op i sofaen med hjertet hamrende helt oppe i halsen.
Selvom man gennem hele filmen godt ved hvordan den ender til sidst (i hvert fald vist man fulgte bare en smule med i forbindelse med 9/11 i USA), så bliver man fuldstændigt grebet af stemningen.

Den 9/11 2001 kaprede terrorister fire amerikanske passagerfly. De første to fly (United Airlines 175 og American Airlines 11) styrtede ind i begge tårne i World Trade Center i New York. Det tredje fly (American Airlines 77) ramte Pentagon.
United 93 er det fjerde fly som blev kapret den dag, men ramte som det eneste ikke sit mål. Passagerne overmandede terroristerne og overtog i sidste øjeblik flyet og gav deres liv for at andre (og mange flere) mennesker ikke ville blive dræbt. Flyet styrtede ned på en mark nær den lille by Shanksville.

Det er en stærk film, men den skal ses. Sørg for at have køkkenrullen klar til øjnene, for det er barske løjer.

United 93 officielle hjemmeside: Klik her

2 comments to United 93

  • Den har jeg også set, og jeg må bakke 100% op: Det er intenst, gribende og meget, meget lidt befordrende for visse dele af den mellemfolkelige forståelse – hvis jeg må udtrykke det sådan.

    Klart en film til max. antal stjerner!

  • Rigtig … rigtig fed film. Jeg giver dig ret

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>